Talijani s fašističkom zastavom kažnjeni “odbijanjem ulaska u RH”

Photo: MUP

RIJEKA – Nastavno na danas objavljena priopćenja o postupanjima policije u Rijeci vezano uz isticanje neprimjerenih stranih zastava i simbola, te privođenje četvorice državljana Italije, izvješćujemo da je policija odbila ulazak u Republiku Hrvatsku petero državljana Italije.

Riječ je o osobama starosti  23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova. Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci. Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrđeno je da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku – izvijestila je Primorsko-goranska policija. 

Podsjetimo, na nedavni incident talijanskih ribara koji su treći put ove godine nelegalno ušli u Hrvatsku s profesionalnim ribarskim brodom i ribarskim alatom, hrvatske vlasti su reagirale kaznom od 46.000 kuna za svih šest članova posade broda MARIO LC. Pritom je jedan od njih prilikom privođenja pomorskoj policiji u zadarskoj luci reagirao ispruženim srednjim prstom prema okupljenim novinarima. No, čini se da ni srednji prst talijanskih ribolovnih bandita kao ni zastave talijanskih fašista usred Hrvatske nisu dovoljni za kaznu koju bi primijenile neke zemlje euroatlantskih integracije da im se dogodi sličan slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija uhvatila još dvojicu Talijana u namjeri isticanja fašističke zastave

Policija traga za fašistima koji su izvjesili talijansku zastavu, privedeno dvoje Talijana