Dvije osobe spašene iz nevremena na moru kod Senja

Foto: Boris Kačan

SENJ – Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji u Senjskom akvatoriju, prema dvojcu na gumenjaku, koje su jaki udari bure nosili prema otvorenome moru.

Poziv pogibelji u MRCC Rijeka zaprimljen je jučer, 12. rujna u 12.48h, posredstvom očevidca, koji je tijekom vožnje pokraj mjesnoga kampa (između Klenovice i Senja) uočio dvije osobe u manjem rekreativnom plovilu na napuhavanje (gumenjak), koje su udari bure nekontrolirano udaljavali od obale. O događaju je odmah obaviještena Lučka kapetanija Senj, čiji službenici su ubrzo isplovili prema mjestu dojave.

Spasilačka brodica iz sastava LK Senj u 13.45h uočila je gumenjak sa dvije osobe te su ih službenici LK Senj nedugo potom presreli, ukrcali na spasilačku brodicu i neozlijeđene prevezli u Senj. Nakon što su od dvoje spašenika, I.M. (rođen 1963. godine), državljanin Republike Hrvatske i M.M. (rođen 1966. godine), državljanin Republike Njemačke, uzete izjave u okviru očevida o uzrocima ovog događaja, dvojac je službenim vozilom LK Senj vraćen u kamp, gdje borave turistički. Čime je ova akcija uspješno okončana.

Tijekom trajanja ove akcije traganja i spašavanja uvjeti na moru bili su izrazito nepovoljni, budući da je zbog jakih udara bure i uzburkanog mora, kao i površinske izmaglice vidljivost bila izrazito smanjena.

I.B.

Vaš komentar