Objavljen program 8. simpozija “Anatomija otoka” na Lastovu

Lastovo - Photo: Jelena Šutić

UBLI – Programski odbor “Anatomija otoka 2019.”, objavio je službeni program s imenima sudionika i temama ovogodišnjeg simpozija u sklopu 8. ANATOMIJE OTOKA pod nazivom  “Otoci u fokusu: Od naracija ranjivosti do naracija osnaženja”, a koji donosimo u prilogu teksta.

Simpozij će se održati od 29. rujna do 1. listopada 2019. godine u Kulturnom centru u mjestu Ubli na otoku Lastovo a organizatori simpozija su Udruga Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj s otoka Visa, zatim Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Dobre Dobričević s otoka Lastova, te Institut za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba i Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru.

Kako neslužbeno saznaje portal Panopticum, Simpozij će uz brojne predavače i njihove goste popratiti i velik broj međunarodnih i domaćih medija na čelu s HRT-om, a predavanje će održati i SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula. Dolazak ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića ili nekog drugog predstavnika iz njegovog ministarstva ili Vlade RH, kao nadležnih državnih tijela za problematiku hrvatskih otoka, zasad nije potvrđen.

Program simpozija 8. Anatomije otoka možete pogledati OVDJE.

I.B.