Započela registracija prvih kupaca na Portalu gospodarskog ribarstva

Foto: Morski.hr / Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede obavještava zainteresirane da je u tijeku registracija prvih kupaca koja je omogućena putem Portala gospodarskog ribarstva na adresi www.ribarstvo.hr/PGR.

Svi postojeći i novi prvi kupci moraju podnijeti Zahtjev za registraciju, izuzev prvih kupaca registriranih nakon 1. siječnja 2018. godine koji su zaprimili Rješenja o registraciji prvih kupaca.

Od 1. listopada 2019. godine, prodajni listovi moći će se ispunjavati isključivo putem Portala, kao i evidencija vaganja.

Sve informacije možete pogledati prijavom na Portal, tamo se nalaze Upute za registraciju a biti će dostupne i Upute za modul prve prodaje i vaganja.

Upute možete pročitati i OVDJE.

Unatoč digitalizaciji, opet ništa bez biljega

A u uputstvima stoji i jedna zanimljivost, naime unatoč otvaranju mogućnosti da se putem Portala gospodarskog ribarstva ostvari lakša komunikacija s prvim kupcima, svi uneseni podaci su uzaludni ako ne pošaljete sve starom dobrom poštom, naravno s državnim biljezima:

“Ispunjeni zahtjev za registraciju potrebno je ispisati, potpisati i uputiti pismenim putem, sa preslikom osobne iskaznice i državnim biljezima na adresu Uprave ribarstva, s obaveznom naznakom „Zahtjev za registraciju prvog kupca“.

Po odobrenju registracije, korisnik će zaprimiti obavijest putem maila da je registracija uspješno obavljena. Rješenje o registraciji bit će dostavljeno pismenim putem. Po odbijanju registracije, korisnik će također biti obaviješten putem mail-a i pismenim putem dostavom rješenja”, stoji među ostalim u uputama za registraciju.

D.G.