Najljepša ljetna priča “RokOtok” ide dalje i u 2020. godini

Photo: Facebook

Polazna točka bit će mu Brodarica kod Šibenika, odakle će krenuti na Krapanj. Ribafish priznaje da još uvijek ne zna gdje će biti kraj sljedeće etape.

– Zbog debljine zvali su me Summer Santa – našalio se Domagoj Jakopović Ribafish sažimajući najljepšu priču ovog ljeta kojoj je nadjenuo ime RokOtok.

Ribafish je preplivao stotinu kilometara, povezao 17 otoka, ali i 35 ljudi koji su ga pratili na njegovoj avanturi. U sve su se uključila i tri dupina te jedna ušata, a, kako kaže, nasreću ne i morski pas Moky koji je viđen ovog ljeta u Jadranu.

Sad kad je sve gotovo, Ribafish je otkrio da nije sve bilo jednostavno. Osim što je najveća udaljenost koju je preplivao u komadu iznosila čak 17.000 metara, sam početak akcije nije protekao u blagoslovljenoj mirnoći. Tih je dana dao otkaz kako bi se potpuno posvetio RokOtoku, a financije mu nisu jača strana, piše Index.

– Kad smo kretali, zamišljao sam da ću staviti GoPro na čelo i zavezati si madrac na napuhavanje na dupe s lovom koju smo imali – priznao je i zahvalio sponzorima koji su se uključili, pitajući ih jesu li normalni kad su uložili “u nekog s ovakvim tijelom”.

Među onima koji su ga podržali je i Hrvatska turistička zajednica.

– Ribafish nije ništa manje vrijedan od Luke Modrića ili Ivana Balića – rekao je Dubravko Šimenc iz HTZ-a, dodavši da se nada da će se ovo pretvoriti u dugoročnu suradnju te da je on sam jako emotivan oko ove priče.

Tijekom akcije podijeljeno je više od 2000 poklon-paketa djeci, a na 15 otoka održali su 18 predavanja za mališane i njihove roditelje.

Iako ljeto dolazi kraju, RokOtok ide dalje. Točan termin znat će se u svibnju, a ovisit će o vremenskim prilikama, ali i Olimpijskim igrama.

Polazna točka bit će mu Brodarica kod Šibenika, odakle će krenuti na Krapanj. Ribafish priznaje da još uvijek ne zna gdje će biti kraj sljedeće etape.

– Htio sam krenuti od Drvenika do Krapnja, ali to su 34 kilometra, a moje rame nije u dobrom stanju – priznaje.

U hladnom dijelu godine održavat će predavanja u školama i plivački se pripremati, a u planu je još nekoliko stvari, no još ne želi da se o njima piše.

– Samo nas pratite – zaključio je Ribafish.

PROČITAJTE JOŠ: RokOtok je uspio – Ribafish doplivao do prvih 17 otoka

I.B.

Vaš komentar