FOTO Antički grad kakvog niste vidjeli; Doživite Naronu u Vidu u 3D verziji

Obala, promet u luci

Nakon četiri tjedna svakodnevnog rada konačno je završena vizualizacija 3D modela antičke Narone u Vidu, rezultat toga je 15 VR scena obrađenih za programiranje aplikacije za Smartphone. Sada su u cijelosti izgrađeni interijeri za neke komponente 3D modela koje nisu pravljene za video animaciju modela, jer nije bilo potrebe za taj medij raditi i interijere u cjelosi, međutim , VR je drugačiji medij za koji je potrebno imati i interijer.

Autor 3D modeliranja i rendiranja je Stipan Ujdur iz Opuzena, stručni suradnik za 3D modeliranje i računalne programe je Ivan Popić, također iz Opuzena. Kompletne VR scene su poslane u Zagreb u ‘‘Legame studio” kojega je vlasnik Milan Gostimir, on će sa svojim programerima i dizajnerima programirati aplikaciju za Smartphone, piše Dalmacija danas.

Za vrijeme rada na VR scenama 3D modela Narone, obustavljeni su svi radovi na rekonstrukciji Dubrovnika prije velikoga potresa, prije 1667. Godine, sada će s radovi nastaviti na ovome projektu.

Podsjetimo, Morski.hr je već pisao o zanimljivim radovima Stipana Ujdura i njegove ekipe, koje možete pronaći dolje na poveznicama.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Virtualne šetnje Dioklecijanovom palačom u režiji trojice umirovljenika

FOTO Oda neprežaljenoj fontani na splitskoj rivi

Rekonstruirao izgled Dubrovnika prije velikog potresa

Nakon aplikacie Dioklecijanove palače na Googla play trgovini Dalmacija će biti zastupljena s još jednom aplikacijom rekonstrukcije antike, Narnom iz Vida. Ovo je link za aplikaciju Dioklecijanove palače na Googe play trgovini.

Niže su dijelovi Narone u 3D verziji, kojom možete “prošetati” za 360 stupnjeva.

D.G.