Požar na raketnoj topovnjači Vukovar – Tri osobe u bolnici zbog udisanja dima

Photo: MORH

ŠIBENIK – U Remontnom brodogradilištu Šibenik u četvrtak u jutarnjim satima izbio je požar uslijed radova na raketnoj topovnjači RTOP-41 “Vukovar”, koji je uspješno ugašen.

Kako su priopćili iz Ministarstva obrane RH, požar je izbio uslijed radova koje obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik.

Prema trenutno dostupnim informacijama, pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su se nalazili na mjestu događaja uočili su požar i odmah izvukli djelatnika brodogradilišta iz kabine, u kojoj su izvođeni radovi.

Pripadnici HRM-a, koji su članovi posade broda, odmah su pristupili gašenju požara kojem se priključilo i 13 vatrogasaca s četiri vozila Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i uspješno ga ugasili.

Photo: Hrvatska vojska / HRM

Nema ozlijeđenih, a zbog posljedica udisanja dima jedan član posade broda i dva djelatnika brodogradilišta zbrinuti su u Općoj bolnici Šibenik. Naime, raketna topovnjača Vukovar nalazi se na redovnom održavanju kojeg obavljaju djelatnici Remontnog brodogradilišta Šibenik. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ovog događaja, uslijed kojega je nastala materijalna šteta, priopćili su Ministarstva obrane RH.

Iz službe u Finskoj ratnoj mornarici povučen je 2007. godine, te prodan Hrvatskoj kao dio “offset” programa nabave oklopnih vozila Patria AMV Hrvatskoj za 9 milijuna eura. “Vukovar” je prvi hrvatski ratni brod koji je uspješno služio u NATO misiji i pritom u svojoj taktičkoj grupi prešao najviše milja među brodovima.

PROČITAJTE JOŠ: VUKOVAR – Ratni brod koji nosi ime grada heroja

D.G.

Vaš komentar