Puše jaka i olujna bura, izdan crveni meteoalarm za Podvelebitsko područje

Foto: Dražen Kasprek

Vrlo jaka i olujna bura puše u Podvelebitskom kanalu, zbog čega je na tom dijelu obale proglašen najopasniji crveni meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Najjači udari vjetra na tom području su između 45-70 čvorova (85-130 km/h).

U Istri, Kvarneru i dijelu sjeverne Dalmacije puše umjereno jaka, mjestimice i jaka bura. Najjači udari vjetra 35-50 čvorova (65-95 km/h).

Izdano je i upozorenje za pomorce zbog opasnih udara bure, a mjestimice su moguće nevere. Na sjevernom Jadranu more ponegdje 4-5 i to uglavnom prema kraju dana i u noći na otvorenome.

Do kraja dana prognostičari predviđaju umjereno i pretežno oblačno, u Dalmaciji s mjestimičnom kišom te pljuskovima i grmljavinom koji osobito prema otvorenom moru mogu biti izraženiji. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake, najprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na Jadranu od 20 do 24 °C.

D.G.