UHVAĆEN USRED KRAĐE BRODA Policija sumnja da im je u rukama serijski kradljivac kojeg traže cijelo ljeto

Foto: navyworld/narod/ru

ZADAR – Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar provode kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog krađe plovila. 

Naime, ubrzo nakon zaprimljene dojave 70-godišnjeg vlasnika broda, policijski službenici su u otuđenom brodu na predjelu Karme u Zadru zatekli 40-godišnjaka kojeg su uhitili i doveli u službene prostorije policije.

S utorka na srijedu u uvali Bregdetti u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u brod u vlasništvu 57-godišnjaka, odakle je otuđio razni brodski pribor i opremu za ronjenje, nakon čega je provalio u brod u vlasništvu 63-godišnjakinje iz kojeg je otuđio brodski pribor.

U posljednjih šest dana u uvali Bregdetti u Zadru, nepoznati počinitelj je sa broda u vlasništvu 33-godišnjaka otuđio auto-radio, ribarsku stolicu i druge predmete.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog krađe.    

Uvala Bregdetti u Zadru – Foto: Đani Matešić / Facebook

Policija moli oštećene da se jave u postaju

– Počinitelj je tu kod nas i u tijeku je obrada. Pozivamo i ostale vlasnike brodova u uvali Bregdetti kojima je provaljivano u brod ili ukradena brodska oprema da se jave u Drugu policijsku postaju u Zadru – kazala nam je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Na pitanje sumnjaju li da je isti kradljivac kriv za višestruke krađe vanbrodskih motora i brodske opreme ovog ljeta diljem Zadra, odgovara kako je policija na tragu takvih sumnji, ali nakon završetka obrade osumnjičenika, stići će i službeno priopćenje.

PROČITAJTE JOŠ:

Lopovi oko Zadra ovog ljeta ukrali 12 vanbrodskih motora i nastavljaju krasti

NEVJEROJATNO Ukradena još dva vanbrodska motora s iste zadarske rive – Četiri u dva dana

D.G.