Finale hrvatskog veslačkog kupa i Međunarodna regata “Osmerci na Pagu”

Foto: PR

PAG – U organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije, Veslačkog saveza Zagreb i Veslačkog kluba Pag, u subotu, 21. rujna 2019. godine održat će se 4. Finale hrvatskog veslačkog kupa u gradu Pagu. Dan poslije održat će se će se 2. Međunarodna regata „Osmerci na Pagu“, u Paškom zaljevu od plaže Zrće do rive u Gradu Pagu.

Finale hrvatskog veslačkog kupa natjecanje je na kojem se susreću najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama. Veslači i veslačice juniori i seniori, natječu se na stazi dužine do 2000 metara (ne manje od 1000 m), a veslači kadeti natječu se na stazi dužine do 1000 metara (ne manje od 500 m). 

22. rujna 2019. održat će se 2. Međunarodna regata „Osmerci na Pagu“, u Paškom zaljevu od plaže Zrće (start) do rive u Gradu Pagu (cilj) u dužini oko 15 km. Pravo nastupa imaju sve prijavljene posade. Međunarodna veslačka regata Zrće – Pag idealna je za promociju Paga kao poželjne destinacije za dolazak veslača pa će i ove godine na regatu doći najbolji hrvatski veslači, uključujući i Damira Martina, osvajača svjetskih i olimpijskih medalja. Ujedno će regatama nazočiti i član svjetske veslačke federacije FISA budući je regata „Osmerci na Pagu“ sastavni dio veslačkog kalendara FISA-e.

Radi boljeg pregleda regate, organizatori su osigurali besplatan prijevoz turističkim brodom Festini koji će biti u pratnji regate tijekom cijelog natjecanja. Ukrcaj svih zainteresiranih je u nedjelju, 22. rujna 2019. u 8 sati na Branimirovoj obali u gradu Pagu, odnosno neposredno prije početka regate u 10.45 sati na plaži Zrće. Po završetku regate brod Festini će vratiti sve zainteresirane iz Paga u Zrće. Polazak broda planiran je u 15 sati sa Branimirove obale u gradu Pagu.

I.B.