Foto: Boris Kačan

Jesen je počela u 8.50 sati po srednjoeuropskom vremenu, a već prvi dan započinje nestabilnim vremenom. Dan će obilježiti oblaci i južina, a u većini krajeva kiša će pojačati na obilnije pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje se očekuje i više litara kiše po četvornome metru nego u prošlih mjesec dana.

Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za nautičare na moguće nevere. Mjestimice udari juga od 35-40 čv, prema sredini dana na sjevernom, do kraja dana i na dijelu srednjeg Jadrana, a sredinom noći i drugdje će oslabiti. Tijekom noći ponegdje su na otvorenome moru mogući udari sjeverozapadnog, na sjevernom Jadranu i bure od 35-45 čv.

Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu će biti i do 25 °C.

Kiša će prestati tijekom utorka, a iako se očekuje razvedravanje do kraja dana, potkraj srijede slijedi novo naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. No, i ono će vjerojatno biti relativno kratkotrajno, te uglavnom manje intenzivno nego ovo na početku tjedna.

Već u drugom dijelu četvrtka velika je vjerojatnost razvedravanja, a tijekom petka gotovo diljem Hrvatske i za najsunčaniji dan ovoga tjedna jer se za vikend ponovno povećava vjerojatnost novog naoblačenja, do kraja nedjelje i kiše.

Prvi jesenski tjedan proteći će tako u dosta nestabilnom i promjenjivu vremenu.