Omiški polumaraton u kanjonu rijeke Cetine

Foto: PR

OMIŠ – Ako u svoj avanturistički ‘portfolio’ želite dodati uistinu jedinstvenu utrku, ovaj rujan rezervirajte za posjet Omišu. Zašto Omiški polumaraton zovu ‘skriveni dragulj’ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure i mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

A smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Manifestacija i ove godine obuhvaća dvije utrke – kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete kraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kayaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena prošlogodišnjih pobjednika – Alija Imamović (BiH olimpijac) i Nikolina Šustić (svjetska prvakinja u ultramaratonu).

Omiški polumaraton manifestacija je podjednako namijenjena profesionalcima i rekreativcima, a u četvrtom izdanju, ovog rujna očekuje se i rekordan broj natjecatelja iz Hrvatske, ali i inozemstva. Naime, Omiški polumaraton u vrlo kratkom periodu iozrastao je u veoma popularnu trkačku manifestaciju. Dijelom zbog atraktivnosti i kvalitete same utrke, ali dijelom i zbog uvijek fantastične atmosfere i renomea Omiša kao ‘adrenalinske’ destinacije u kojoj avanturisti i rekreativci uživaju u uistinu specifičnoj domaćinskoj dobrodošlici.

Utrka ima važeći certifikat “Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja” (AIMS-a).

Prijave su moguće OVDJE i na dan utrke na startnom mjestu od 8 do 9 sati. Omiški maraton možete pratiti i na Facebooku.

Foto: PR

O dječjem programu 2019. 

UTRKA NA 300M

9:15 – 9:50 prijave za utrku na 300 m
10:05 start utrke na 300 m

U utrci na 300 m medalje će se dodijeliti za tri kategorije sudionika: 1.predškolci, 2.učenici/ce prvog i drugog razreda i 3.učenici/ce trećeg i četvrtog razreda

DJEČJI ATLETSKI POLIGON

10:05 – 10:35 prijave za dječji atletski poligon
10:45    start poligona

Na dječjem atletskom poligonu medalje će se dodijeliti za dvije kategorije sudionika: 0-3 god. i 4-5 god.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada djeci planirano je u 12:00h.

Za sudjelovanje u utrci i poligonu sva djeca trebaju imati suglasnost roditelja koja se potpisuje prilikom prijave.

I.B.

Vaš komentar