Rijeka Boat Show – Tri dana Sajma nautike na Gatu Karoline Riječke

Foto: Youtube/Screenshot

RIJEKA – Pod sloganom „Grad je luka, luka je grad“, od 27. do 29. rujna 2019. godine na Gatu Karoline Riječke održat će se nautički sajam Rijeka Boat Show 2019.

Sajam se nastavlja na tradiciju prvog nautičkog sajma u regiji koji je u Rijeci održan još 1984. godine, kao i prošlogodišnjih izdanja pod nazivom Rijeka Nautic Show, s ciljem promoviranja domaće nautičke proizvodnje, poslovnog povezivanja i dovođenja sadržaja u obalni dio grada.

Na sajmu će se susresti i predstaviti četrdesetak izlagača brodova, jahti, jedrilica, nautičke opreme, brodskih motora, opreme za sportski ribolov i svega vezanog uz nautički turizam te nastojati uspostaviti gospodarsku suradnju. Kako je kazao direktor sajma Ivan Črnjarić, na sajmu sudjeluje velik broj izlagača iz Istre, Kvarnera i otoka, uz izlagače iz Zagreba, dalmatinskih gradova i Slovenije.

– Rijeka ima veliki potencijal i odličan položaj za jedan uspješni nautički sajam, a Rijeka Boat Show pokazuje da se u Rijeci nešto događa i da se grad otvara moru – zaključio je direktor sajma Ivan Črnjarić.

Pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Jana Sertić navela je kako je Grad Rijeka putem javnog poziva organizatorima dodijelio nepovratnu subvenciju u iznosu od 100 tisuća kuna, dodavši kako gradska uprava nastavlja s podrškom manifestaciji koja njeguje nautičku tradiciju ovog grada i kraja, dok su predstavnici sponzora, uz izdvajanje doprinosa sajma lokalnoj zajednici i razvoju nautičkog turizma, pozvali sve zainteresirane da ovog vikenda dođu na Gat i pogledaju što domaće tvrtke nude.

Službeno otvorenje sajma održat će se u petak, 27. rujna u 11 sati, a istog će dana za sve posjetitelje sajam biti otvoren do 18 sati. U subotu i nedjelju izložbeni program započet će u 9 sati te se zatvoriti u 19, odnosno 18 sati, uz napomenu kako će u subotu u sklopu sajma biti održan i besplatni koncert Damira Kedže. Ulaznice će se moći kupiti na ulazu u prostor sajma kod botela Marina, po cijeni od 20 kuna za punoljetne posjetitelje te 10 kuna za posjetitelje od 8 do 18 godina.

Više informacija o Rijeka Boat Show-u možete pronaći na Facebook stranici sajma.

I.B.