2 min. čitanja

Obitelj nestalog pomorca uputila apel medijima: “Molimo ne prenosite senzacionalističke i nepotvrđene vijesti!”

Obitelj nestalog pomorca uputila apel medijima: “Molimo ne prenosite senzacionalističke i nepotvrđene vijesti!”
Foto: Facebook

Obitelj Miškić, u iščekivanju informacija o potrazi za nestalima na Atlantiku, proteklih dana prolazi kroz iznimno teške trenutke. Kao i sve ostale obitelji članova posade za čijim se muževima, sinovima i očevima još traga, suočeni smo s najvećim i najtežim iskušenjem u našim životima. Svaki dan za nas je dan nove nade i nove zebnje, ističu u apelu za medije kojeg su poslali na našu adresu i kojeg prenosimo u cijelosti:

Naprijed nas tjera spoznaja da nismo sami. Uz brojne prijatelje, rodbinu, susjede i ljude dobre volje; želimo izraziti našu najdublju zahvalnost svima onima koji neumorno rade kako bi naše voljene vratili kući i kako bi nam pružili potporu i podršku: od svih spasilačkih službi i volontera na terenu, preko svih inozemnih i hrvatskih institucija te same kompanije Bourbon – koji uz koordiniranje i suradnju sa svim raspoloživim snagama, proteklih dana u izravnoj komunikaciji s obitelji nadasve stručno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Ujedno koristimo priliku apelirati na dio medija, čija su se izvješća o ovoj nesreći do sada bazirala na senzacionalizmu i prenošenju nepotvrđenih informacija, da svoje buduće objave baziraju isključivo na službenim, provjerenim i potvrđenim informacijama o potrazi.

Naime, u zadnja 72 sata članovi uže i šire obitelji, rodbina, prijatelji, susjedi pa i poznanici obitelji Miškić – zaprimili su na desetine medijskih upita, poziva pa i „nenajavljenih posjeta“ predstavnika medija, koje su za cilj imale isključivo tragati za informacijama privatne naravi. Time je stvoren dodatan psihološki pritisak na cijelu obitelj – u ionako nezavidnoj situaciji. Naglašavamo da Kapetan Miškić i njegova obitelj nisu javne osobe, nego žrtve strašne tragedije. U interesu cijele obitelji, a ponajprije malodobnog djeteta Kapetana Miškića, u interesu svih ostalih obitelji nestalih pomoraca, kao i same potrage i onih koji je provode; još jednom molimo sve predstavnike medija da izbjegnu senzacionalistički pristup pri izvještavanju o havariji broda Bourbone Rhode te da u javnost ubuduće iznose isključivo potvrđene informacije o tijeku i rezultatima potrage.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obitelj Miškić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.