FOTO Nebeska drama nad Zadrom – Snažno nevrijeme stiglo do Dalmacije

Foto: Saša Čuka

Obilna kiša stigla je u kasnim popodnevnim satima i do Dalmacije. Više od tisuću kilometara dugačak frontalno sustav zahvatio je i naše područje, a grmljavinska linija proteže se iza 18 sati od središnje Hrvatske, preko Like i sjeverne Dalmacije sve do središnje Italije i Tirenskog mora.

Najjače nevrijeme je bilo iznad Ravnih kotara, a jedan se olujni sustav brzo približava šibenskom području. Između Kornata i Pašmana pojavila se i snažna pijavica piše Dalmacija danas. Sjeverni Jadran je i desetak stupnjeva hladniji od Dalmacije, a noćas se očekuje olujna bura podno Velebita.

Podsjetimo, prethodno je najavljivano nevrijeme s pljuskovima i grmljavinom, stiglo i na istarski poluotok. U Italiji je samo dva sata zabilježeno oko 20.000 munja.

Prvo je na udaru bilo područje Rovinjštine, gdje su građani po društvenim mrežama objavljivali fotografije i video materijale, a neki pisali i da se “nebo spojilo sa zemljom”.

Sutra cijeli obalni pojas očekuje značajnije zahlađenje i jaka do olujna bura. Više o vremenu sutra pročitajte OVDJE.

U Zadru je približavanje ove dramatične fronte snimio poznati zadarski fotograf Saša Čuka. Pogledajte fantastičnu galeriju.

PROČITAJTE JOŠ:

PROMJENA VREMENA Poslijepodne izraziti pljuskovi, četvrtak donosi olujnu buru i do 10 °C niže temperature

D.G.