Serijskom kradljivcu brodova i brodske opreme iz Zadra prijete tri godine zatvora

Foto: Boris Kačan

ZADAR – Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom,  kojeg se sumnjiči da je u periodu od kraja kolovoza do kraja rujna ove godine u Uvali Bregdetti u Zadru provalio u brod u vlasništvu  48-godišnjaka, odakle je otuđio ribolovni pribor i druge predmete.

Protiv 40-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Od policije doznajemo da se radi o istom lopovu protiv kojeg je policija u rujnu digla kaznenu prijavu za još sedam kaznenih dijela. Podsjetimo, po istom scenariju provaljivao je u prodice, krao brodski pribor, opremu za ribolov i ronjenje. Policajci su ga uhvatili na djelu kad je iz lučice Bregdetti otuđio brod u vlasništvu 70-godišnjaka vrijedan oko 10.000,00 kuna.

– Ovo mu je naknadno utvrđeno i ide nadopuna optužnog prijedloga prema DORH-u za još jedno kazneno djelo – kaže Ivana Grbin iz PU Zadarske.

Za tešku krađu sud će vjerojatno zbrajati kaznena djela, da bi okrivljenom dodijelio jedinstvenu kaznu zatvora. A s obzirom na zapriječenu kaznu zatvora u trajanju 6 mjeseci do 3 godine i broj kaznenih djela koji mu se stavlja na teret, ovaj lopov, već od prije poznat policiji, teško da će proći lišo.

D.G.