1 min. čitanja

Oglasila se kompanija Bourbon: “Nekoliko plovila i danas traga, ali već 4 dana nema rezultata”

Nakon tri dana šutnje, o akciji traganja i spašavanja, oglasila se službeno i tvrtka Borubon, čiji je brod Nbourbon Rhode prije tjedan dana potonuo u Atlantiku.

Operacije potrage koje su od 26. rujna izvodile francuska zapadna Indija-Gvajana i francuska mornarica CROSS omogućile su pronalaženje troje preživjelih brodoloma Bourbon Rhode, kao i tijela četvero naših pomoraca. Sedam članova posade još uvijek se vode kao nestali.

Nekoliko je plovila i danas pretraživalo ciljano područje, a u posljednja 4 dana nije bilo rezultata. CROSS je odlučio da se pretraga razvija. Redovito će slati poruke brodovima u brodolomnoj zoni i tražiti ih da provode prilagođeni sat.

“BOURBON i svi njegovi zaposlenici danas su u žalosti i želio bih ponoviti našu iskrenu sućut i punu podršku obiteljima i voljenima žrtava. Radimo u uskoj suradnji sa različitim dionicima kako bismo razumjeli činjenice i okolnosti ove tragedije. Na kraju, zahvaljujemo se cijeloj pomorskoj zajednici na mnogobrojnim znakovima solidarnosti, toliko dragocjenim u ovim teškim vremenima. Želio bih ponovno zahvaliti našim ekipama CROSS, posadi francuske mornarice i komercijalnim plovilima uključenima u operacijama pretraživanja “, izjavio je predsjednik uprave BOURBON-a Gael Bodénès.

PROČITAJTE JOŠ:

NAKON TJEDAN DANA Prekinuta aktivna potraga za nestalim pomorcima

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.