Oglasila se kompanija Bourbon: “Nekoliko plovila i danas traga, ali već 4 dana nema rezultata”

Foto: Facebook / Screenshot

Nakon tri dana šutnje, o akciji traganja i spašavanja, oglasila se službeno i tvrtka Borubon, čiji je brod Nbourbon Rhode prije tjedan dana potonuo u Atlantiku.

Operacije potrage koje su od 26. rujna izvodile francuska zapadna Indija-Gvajana i francuska mornarica CROSS omogućile su pronalaženje troje preživjelih brodoloma Bourbon Rhode, kao i tijela četvero naših pomoraca. Sedam članova posade još uvijek se vode kao nestali.

Nekoliko je plovila i danas pretraživalo ciljano područje, a u posljednja 4 dana nije bilo rezultata. CROSS je odlučio da se pretraga razvija. Redovito će slati poruke brodovima u brodolomnoj zoni i tražiti ih da provode prilagođeni sat.

“BOURBON i svi njegovi zaposlenici danas su u žalosti i želio bih ponoviti našu iskrenu sućut i punu podršku obiteljima i voljenima žrtava. Radimo u uskoj suradnji sa različitim dionicima kako bismo razumjeli činjenice i okolnosti ove tragedije. Na kraju, zahvaljujemo se cijeloj pomorskoj zajednici na mnogobrojnim znakovima solidarnosti, toliko dragocjenim u ovim teškim vremenima. Želio bih ponovno zahvaliti našim ekipama CROSS, posadi francuske mornarice i komercijalnim plovilima uključenima u operacijama pretraživanja “, izjavio je predsjednik uprave BOURBON-a Gael Bodénès.

PROČITAJTE JOŠ: