Potpisani Ugovori za projekte i potpore Ministarstva turizma

Foto: Grad Pag

ILOK/PAG – Ministarstvo turizma donijelo je 26. rujna 2019. godine Odluku o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini. Ovom Odlukom odobravaju se sredstva iz Fonda za razvoj turizma za sufinanciranje razvojnih projekata u šest kategorija: plaže, centri za posjetitelje/interpretacijski centri, javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma, studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

Potpisani su Ugovori za projekte i potpore Ministarstva turizma, a temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Iz Grada Paga izvijestili su o Ugovoru za uređenje gradske plaže Prosika. Za uređenje gradske plaže ugovoreno je izvršenje cijele investicije u iznosu od 775.000,00 Kn s PDV-om s 40% udijelom sufinanciranja Ministarstva turizma u iznosu od 310.000,00 Kn dok će 60% sredstava  financirati Grad Pag.

Projektno rješenje obuhvaća:

  1. izgradnju plažnog objekta  sa sanitarnim grupama za muškarce  i žene,
  2. izradu betonskih  ležaljki za sunčanje (12 kom),
  3. nabavu, dopremu  i ugradnju tri plažna tuša na kovanice od inox-a AISI 316 (otporan  na morske uvjete) sa solarnim panelima i žetonjera na kovanice,
  4. montažne  kabine za presvlačenje u cilju poboljšanja higijensko-tehničkih uvjeta i bolje komunalne  opremljenosti uređene gradske plaže Prosika.

Rok izvršenja projekta je godina dana, a grad Pag planira započeti radove u ovoj godini kako bi se dovršili do početke turističke sezone 2020.

Koji su još projekti unutar dodjele sredstava Fonda za razvoj turizma, možete pogledati OVDJE.