Hangar za male jedriličare – Prvi novi sportski objekt u Dubrovniku od 1982. godine

DUBROVNIK – Svečano otvaranje hangara za male jedrilice Optimist i Laser održano je u Orsanu, a to je ujedno i prvi sportski objekt koji je izgrađen u Dubrovniku od 1982. godine.

– Činjenica je kako u posljednjih 40-ak godina u Dubrovniku nije bilo značajnije investicije u sportsku infrastrukturu. Samo u ovoj godini, osim ovog objekta, uskoro će biti gotov teren u Gospinom polju sa svlačionicama i tribinama. Započeli su radovi na rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion i novog muzeja vaterpola, radovi na judo dvorani Mokošica i to je sve što smo obećavali prilikom natjecanja za preuzimanje odgovornosti za upravljanje Gradom Dubrovnikom.

Izrada strateškog dokumenta je bila nužna, strategije sporta koja nije samo podloga za ovu gradsku upravu nego i za one koji dolaze iza nas. Teško je postići vrhunske rezultate u sportu bez adekvatne sportske infrastrukture, a onda kad ih postižete znači da imate izuzetne sportaše i to je ono što Dubrovnik ima. Međutim ne stajemo tu, nastavljamo u idućoj godini s obnovom postojeće sportske dvorane, počinjemo pripreme za izgradnju nove sportske dvorane, a sve kako bi naši sportaši dobili adekvatne uvjete i kako bi ovaj prenosili ime ovog grada cijelim svijetom. Uskoro se završava i investicija u novu sportsku dvoranu OŠ Montovjerna koja će svojim sadržajem i prostorom biti potpuno adekvatna za sportska natjecanja – istaknuo je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pritom se zahvalivši predsjedniku Mikulandri na snažnom zalaganju u izgradnji hangara.

Predsjednik Mikulandra je rekao kako se na projektu radilo skoro tri godine i da bi ga teško završili bez financijske pomoći Grada Dubrovnika.

– Dokaz je to kako ova gradska vlast itekako brine o sportu i o sportašima – naglasio je predsjednik Jedriličarkog kluba Orsan Marinko Mikulandra.

I.B.

Vaš komentar