TRADICIJA JEDRENJA Jubilarna 75. Viška regata

VIS – Viška regata ove godine obilježava jubilej kojim se ne može ponositi mnogo sportskih natjecanja: već 75 godina na ovom događaju splitski Jedriličarski klub Labud okuplja ono najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja, bilo da se radi o ljudima željnima sportskog nadmetanja ili onima koji naprosto uživaju u suživotu s prirodnim elementima.

I ove godina Viška regata doseže svoje rekorde popularnosti – očekuje se više od 1.000 jedriličara i više od 150 posada iz cijele Europe,  a među njima sudjelovat će i glumac Vedran Mlikota, glazbenici Marijan Ban i Jurica Pađen, te proslavljeni hrvatski košarkaš Željko Jerkov.. Prema dinamici dosadašnjih prijava vidljiv je ogroman interes i sve veći broj prijava profesionalnih posada, a prijave ukazuju kako se povećava i interes međunarodnih natjecatelja, te se očekuju posade iz desetak država.

Gepostet von Viska regata am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Kakvi će vremenski uvjeti pratiti jedriličare za sad je nezahvalno prognozirati, ali sigurni smo kako će i u svom jubilarnom izdanju ova najveća jadranska odobalna regata tražiti maksimum znanja i iskustva od posada. Dinamika prijava može se pratiti ovdje.

I.B.

Vaš komentar