TRADICIJA JEDRENJA Jubilarna 75. Viška regata

VIS – Viška regata ove godine obilježava jubilej kojim se ne može ponositi mnogo sportskih natjecanja: već 75 godina na ovom događaju splitski Jedriličarski klub Labud okuplja ono najbolje od hrvatskog i europskog jedrenja, bilo da se radi o ljudima željnima sportskog nadmetanja ili onima koji naprosto uživaju u suživotu s prirodnim elementima.

I ove godina Viška regata doseže svoje rekorde popularnosti – očekuje se više od 1.000 jedriličara i više od 150 posada iz cijele Europe,  a među njima sudjelovat će i glumac Vedran Mlikota, glazbenici Marijan Ban i Jurica Pađen, te proslavljeni hrvatski košarkaš Željko Jerkov.. Prema dinamici dosadašnjih prijava vidljiv je ogroman interes i sve veći broj prijava profesionalnih posada, a prijave ukazuju kako se povećava i interes međunarodnih natjecatelja, te se očekuju posade iz desetak država.

https://www.facebook.com/viskaregata/photos/p.2734612413238293/2734612413238293/?type=1&theater

Kakvi će vremenski uvjeti pratiti jedriličare za sad je nezahvalno prognozirati, ali sigurni smo kako će i u svom jubilarnom izdanju ova najveća jadranska odobalna regata tražiti maksimum znanja i iskustva od posada. Dinamika prijava može se pratiti ovdje.

I.B.