GREEN SAIL Timsko jedrenje nautičkog sektora radi zaštite morskog okoliša

Foto: Green Sail

SPLIT Green Sail, udruga koja svojim djelovanjem potiče razvoj održivog nautičkog turizma predlažući preventivne i korektivne mjere za partnerske marine i čartere, u ponedjeljak 14.10.2019. u suorganizaciji s lancem ACI marina organizira timsko jedrenje u kojem će sudjelovati preko 150 sudionika partnerskih čartera i marina, volontera i ostalih gostiju. 

Timsko jedrenje započinje u ACI marini Split u 9h ujutro okupljanjem svih sudionika te se završava u ACI Milna. U sklopu ovog timskog događaja, odmah nakon jedrenja, organizira se i čišćenje podmorja, plaža i uvala u okolici Milne na otoku Braču, u suradnji s ronilačkim centrom Draulik Milna, ronilačkim klubom Caypso iz Omiša, te volonterima organizacije.

Cilj je ovog timskog okupljanja povezati mnogobrojne partnerske tvrtke zainteresirane za zaštitu mora i morskog okoliša u opuštenom nautičkom okruženju te dati priliku svim članovima rastućeg poslovnog tima organizacije da se međusobno povežu na temu razvoja održivog turizma u Hrvatskoj. 

Timsko jedrenje organizacije Green Sail organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, turističke zajednice Milne, tvrtke Euromarine d.o.o., generalnog zastupnika francuskog brodograditelja Jeanneau u Hrvatskoj, lanca trgovina tehničke i nautičke odjeće i obuće Musto, tvrtke NonCarbon koja neinvazivnim metodama uklanja ugljika iz motora vozila, te Vina Senjković.

Nakon organizirane večere u restoranu Navigare (ACI marina Milna), a prije prigodnog glazbenog programa, osim pobjednika jedrenja u nekoliko kategorija, slijedi proglašenje pobjednika natjecanja za najbolju ekološku inicijativu partnerskog čartera. Okupljanjem velikog broja partnera udruge na ovom događaju želi se ne samo povezati važne donike u hrvatskom nautičkom sektoru, nego i doprinijeti razvoju i promociji odgovornog i održivog nautičkog turizma Hrvatskoj.  

Green sail

Vaš komentar