U Dubrovniku danas Konferencija o traganju i spašavanju na moru

Foto: MPPI

DUBROVNIK – U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture danas će se u Dubrovniku održati Konferencija o traganju i spašavanju na moru.

Osnovni cilj organizatora Konferencije jest upoznavanje i uključivanje stručne javnosti u procese razvoja i modernizacije sustava traganja i spašavanja na moru u Republici Hrvatskoj, a kako bi se u svakom trenutku osigurao brz i učinkovit odgovor na izvanredne situacije na moru, osobito kod spašavanja ljudskih života.

Tematski će na Konferenciji biti riječi o planu razvoja službe traganja i spašavanja na moru, razvoju integriranih operativnih rješenja, modernizaciji tehničkih resursa, kao i drugim temama koje mogu  utjecati na učinkovit odgovor nadležnih službi, u izvanrednim situacijama spašavanja na moru.

Na Konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more, Josip Bilaver, pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić, izvršna direktorica Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), Maja Markovčić Kostelac te župan Dubrovačko – neretvanske županije, Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković.

I.B.

Vaš komentar