Butković najavio rekordni 21. Biograd Boat Show: “Ogroman doprinos Hrvatskoj kao nautičkoj destinaciji”

Foto: Boris Kačan

BIOGRAD NA MORU – Biograd Boat Show ove godine otvara svoje 21. izdanje. Ponovno najveći, ponovo s rekordima, manifestacija ove godine ima 400 registriranih izlagača s preko 350 plovila u rasponu od 2 do 25 metara. 

Biograd Boat Show posebno je najavio ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković:

Photo: Facebook

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo u ime Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ali i u svoje osobno ime kao ministra mora, prometa i infrastrukture, pozdraviti ovogodišnje održavanje međunarodnog nautičkog sajma Biograd Boat Show koji se već po 21. put za redom održava u jednom od naših najpoznatijih nautičkig središta Jadrana, u kraljevskom Biogradu na moru.

Hrvatska, kao pomorska država, posebnu pažnju i značaj pridaje ostvarivanju punog potencijala razvoja cjelokupnog pomorskog gospodarstva, a nautika je iznimno važan i neizostavan gospodarski segment, stoga je održavanje ovakvih manifestacija izvrsna prigoda da se sagledaju i rezimiraju dosadašnji dosezi, uspjesi, ali i razmotre mogućnosti daljnjeg razvoja ove pomorske gospodarske grane temeljem učinaka ovogodišnje iznimno uspješne nautičke sezone, što nam daje za pravo našu obalu i hrvatske otoke, kao i osigurane nautičke kapacitete sagledavati u kontekstu vrhunskih europskih, ali i jednog od svjetskih nautičkih središta u svijetu.

U tom smislu Biograd Boat Show iznimno je značajan projekt za segment hrvatskog turizma i nautike, a koliki je njegov značaj, najbolje pokazuje činjenica kako ove godine, prema riječima organizatora, ovdje izlaže preko 400 izlagača, čija plovila počesto ulaze u sami vrh svjetske ponude u domeni nautičke industrije. Tome u prilog dovoljno govori i činjenica o brojnim, do danas održanim europskim i svjetskim premijerama nautičkih plovila, koje su u iznimnom fokusu interesa svjetske javnosti i medija, stoga držim da Biograd Boat Show daje uistinu izniman doprinos stvaranju prepoznatljivog imidža Hrvatske, kao nautičke destinacije.

Zahvaljujem i čestitam organizatoru, tvrtki Ilirija, svim djelatnicima, te naravno, izlagačima na ovogodišnjem Biograd Boat Showu, koji su zajednički realizirali prepoznatljiv i respektabilan nautički sajam i želim Vam puno uspjeha u budućem radu – istakao je ministar mora.