1 min. čitanja

Prikupljeno 90 tisuća eura u svrhu nastavka potrage za posadom Bourbon Rhodea

Tjedan dana trajala je Go Get Funding kampanja koja je imala za cilj prikupiti sredstva za privatnu potragu u Atlantiku. Što je s preostalim nestalim splavima i sedam članova posade, među kojima je kapetan Dino Miškić, još uvijek se ne zna ništa. Obitelj i prijatelji su po završetku kampanje napisali priopćenje, kako su i obećali.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana zaprimili smo brojna pitanja o tome hoće li se uplata sredstava kroz Go Get Funding kampanju „Help us Find Bourbon Rhode Crew“ produživati.

Go Get Funding kampanja imala je unaprijed definirani rok trajanja od 7 dana, kampanja je završena sinoć te više nije moguće vršiti uplate putem iste. Želimo zahvaliti svima koji su se kampanji odazvali, a riječ je o sveukupno 3632 pojedinačne uplate, te o ukupnom iznosu donacija od 90.398,00 eura. Po dovršetku spomenute kampanje, obitelj Miškić više ne prikuplja nikakva sredstva.

U međuvremenu, uz podršku i u suradnji s institucijama i ljudima od struke, tijekom proteklih dana ispitane su sve mogućnosti za organizaciju privatne potrage na Atlantiku. Međutim, zbog velike udaljenosti lokacije same havarije od kopna, privatnu potragu avionima ili brodovima nije moguće organizirati prikupljenim iznosom sredstava. Obitelj Miškić nastavlja komunikaciju s hrvatskim institucijama, kako bi se s njima u suradnji ipak pronašlo rješenje i način da se sredstva iskoriste u željenu svrhu.

Snagu i nadu za dalje pruža spoznaja da se nastavlja satelitsko snimanje koje je omogućila EMSA kao i aktivni monitoring brodova.

Grupa Bourbon Rhode Rescue će i dalje objavljivati nove, relevantne i provjerene informacije o potrazi.

Ograđujemo se od svih novoosnovanih grupa na Facebooku u kojima se spominje havarija broda Bourbon Rhode u bilo kojem kontekstu, i naglašavamo kako one ni na koji način ne predstavljaju niti obitelji Miškić niti administratore ove grupe.

Još jednom molimo za razumijevanje, suosjećanje i obazrivost prema obitelji Miškić koja proživljava najteže dane, napisali su u objavi administratori Facebook grupe “Bourbon Rhode Rescue: Štrkalj Milica, Maja Sulje, Sebastian Latocha, Ines Latocha, Anita Perkov Kalebota i Đurđa Vrljević Šarić.

PROČITAJTE JOŠ:

Filipinski pomorac: „Preživjeli su mi sve ispričali, a pronađena je i druga, ali prazna splav“

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.