Uspješno završila humanitarna akcija za 13-godišnjeg dječaka iz Cresa

Foto: Pixabay

Dječaku iz Cresa s teškoćama u razvoju koji ima dijagnosticirane spastičnu cerebralnu paralizu, generaliziran idiopatska epilepsija i niz drugih stanja uspješno je prikupljeno potrebnih 45.000 kuna za kupnju stajalice i komunikatora, čime će njegov život postati nešto jednostavniji.

U Facebook grupi Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju ‘Ruka u ruci’, 12. listopada je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava, a danas, na Svjetski dan pješačenja, iz Udruge ‘Ruka u ruci’ stigla je obavijest kako se u samo tri dana prikupio veći dio potrebnog iznosa od 45.000 kuna. Naime, na računu Alenove majke do ovog trenutka prikupljeno je 33.000,00 kn dok je na račun Udruge ‘Ruka u ruci’ uplaćeno 2.605,00 kn, a donacije su pristizale iz svih dijelova Republike Hrvatske, kao i iz inozemstva, piše portal Apsyrtides.

– Alenovi prijatelji i poznanici, učenici škola u Cresu, također prikupljaju donacije prodajom kolačića ovog tjedna čime se očekuje približavanje ukupnom iznosu potrebnom za Alenovu stajalicu i komunikator. Ukoliko bude nedostajao dio iznosa za podmirenje troškova kupnje stajalice i komunikatora, iznos će nadomiriti Alenovi roditelji, dok, ako se prijeđe potreban iznos, Alenovi roditelji će ga donirati Udruzi Ruka u ruci za provođenje aktivnosti Udruge. Kupnja stajalice provesti će se tijekom tjedna i Alen će ju dobiti kroz 2-3 tjedna. Za prilagodbu komunikatora majka već obavlja pozive i potrebne preglede kako bi Alen vrlo skoro dobio i njemu prilagođen komunikator. Hvala svima na uključenju u humanitarnu akciju, širenju ljubavi, razumijevanju, solidarnosti i prihvaćanju svih teškoća s kojima se Alen i njegovi roditelji susreću – istaknula je u objavi Vedrana Maver, predsjednica Udruge.

Hvala svima koji su pomogli!

PROČITAJTE JOŠ:

CRES Humanitarna akcija za dječaka iz Cresa, pomozimo mu olakšati život

D.G.

Vaš komentar