DOZNAJEMO Zbog dojave o prstacima u zagrebački restoran upalo pet inspekcija i policija

Foto: Facebook

ZAGREB – Svih pet inspekcija našlo je nepravilnosti u restoranu koji je prijavljen za prodaju zakonom zaštićene školjke, doznajemo iz Državnog inspektorata. Nakon prijave, policija i nadzorne službe su u rekordnom roku upali u restoran.

– Nakon zaprimljene anonimne prijave o ilegalnom posluživanju prstaca u prostoru subjekta na području Grada Zagreba žurno je (isti dan) organiziran koordinirani nadzor pet inspekcija (inspekcija zaštite prirode, inspekcija zaštite okoliša, sanitarna inspekcija, inspekcija rada i turistička inspekcija) Držanog inspektorata u suradnji s policijskim službenicima.

Tom prilikom je utvrđeno:  nezakonito držanje prstaca (118 jedinki), nepostojanje normativa i nepostojanje obveznog natpisa, subjekt ne razvrstava bio-otpad, pušenje zaposlenika u službenim prostorijama a vezano uz područje radnih odnosa u tijeku je provjera kroz sustav zatečenih radnika.

Inspekcijski nadzor je još uvijek u tijeku zbog zakonskog rok od 7 dana subjektu za dostavu tražene dodatne dokumentacije. Vezano uz nezakonito držanje prstaca pokrenut će se prekršajni postupak. Nakon okončanja inspekcijskog nadzora izvjesiti ćemo Vas o rezultatima i poduzetim mjerama – izvijestio nas je Državni inspektorat.

Jurica Gašpar