NAPOKON Počeli radovi na sustavu fekalne kanalizacije ACI marine Trogir

Foto: Dalmacija danas

TROGIR – Početak radova na projektu Sustava fekalne kanalizacije ACI marine Trogir kojim će se omogućiti priključenje objekata Aci marine kao i šest kućnih priključaka na postojeći kanalizacijski sustav umjesto dosadašnjeg direktnog ispuštanja u more,prigodno je obilježen 16. listopada 2019. godine.

Sustav fekalne kanalizacije ACI marine Trogir realizira se u suradnji  Vodovoda i kanalizacije Split (VIK), Grada Trogira i Aci marine, a radi se investiciji ukupne vrijednosti cca 690 tisuća kuna, od čega će Aci marina sufinancirati izgradnju u iznosu od 220 tisuća kuna, prenosi Dalmacija danas.

Projektom je predviđena izgradnja fekalnog kolektora dugog cca 220 metara i promjera DN 250 mm s 13 revizijskih okana (šahti) pri čemu će se koristiti cijevi izrađene od kvalitetnijih materijala veće čvrstoće, vodonepropusnosti i otpornosti na agresivnije sredine (more). Termin početka radova određen je za sredinu listopada zbog završetka turističke sezone, a završetak je planiran za četiri mjeseca u koji rok je uključen dovršetak i primopredaja cjelokupne dokumentacije za potrebe tehničkog pregleda.

I.B.