Jubilarna 15. Zadarska Koka – Regata i za sve one koji nemaju ni jedrilicu niti posadu

Foto: Facebook / Zadarska koka

ZADAR – U subotu 26. listopada održat će se 15. izdanje Zadarske Koke, regate nazvane po srednjevjekovnom trgovačkom brodu, namijenjene svima koji vole jedriti, bez obzira imali ozbiljne ili manje ozbiljne natjecateljske ambicije, kao i onima koji su samo zaljubljenici u more i Zadar.

Rekord regate postavljen je 2010. godine, kada je nastupilo 96 ekipa. Bio je to zaista nezaboravan prizor kad je 96 jedrilica razvilo jedra ispred gradske rive, piše 057 info. Može li Zadar srušiti taj rekord? Apsolutno može!

– Pozivamo sve koji posjeduju jedrilice da nam se pridruže na moru, neka isplove i budu dio velike fešte pod jedrima. Imamo rješenja i za sve one koji nemaju jedrilicu, i ne poznaju nikog tko ima. Sve što trebaju trebaju napraviti jest ostaviti poruku na Facebook stranici Zadarske Koke, a mi ćemo se potruditi pronaći mjesto na nekoj od jedrilica naših članova. Isto vrijedi i za vlasnike jedrilica koji nemaju posadu. Javite nam se, a mi ćemo organizirati vašu nezaboravnu subotu pod jedrima u Zadarskom kanalu.

Da ponovimo gradivo od prošle godine: ruta regate je predviđena tako da su brodovi u svakom trenutku vidljivi s gradske rive. Start je na gatu Obale Kralja Petra Krešimira Četvrtog. Oznake koje se obilaze su također smještene nadomak popularnih šetališa – svjetionika na Puntamici i Punte Bajlo. Jedre se dva kruga, a pri svakom krugu jedrilice obvezno moraju proći svega kojih desetak metara od gradske rive, tako da se cijela regata može pratiti s kopna – pišu organizatori.

Navečer velika fešta na Vitrenjaku! Nakon podjele nagrada sve sudionike regate očekuje večera. I ove godine za delicije su zaduženi naši klupski chefovi u suradnji s jednim zvučnim imenom hrvatske gastro scene (gost iznenađenja!), a imamo i veliku padelu iznenađenja za sve naše goste toga dana. Dobra zabava zajamčena je uz Sexymotherfuckerse, Elenu Stellu & Song Busters Band te saksofonista Jakšu Jordesa i DJ Domagoja, a početak glazbenog programa predviđen je već za 16 h, izvijestio je Organizacijski odbor Zadarske Koke 2019.

Program 15. Zadarske Koke:
– petak 25.10. – prijave od 17 h (JK Uskok)
– subota 26.10. – start u 11 h (gat gradske rive)
– subota 26.10., 19 h – proglašenje pobjednika (JK Uskok) i fešta