VIDEO Snimio napad morskog psa dok je ronio s puškom

Foto: Youtube / Screenshot / Joe Petrovich

Sportskog ribolovca s puškom napala je velika bijela psina duga 4,5 metra, dok je lovio oko 250 m udaljen od svoje brodice. Zastrašujuće iskustvo ispričao je 59-godišnji Joe Petrovich iz australskog Pertha. 

Tijekom ribolova, uočio ga je grabežljivac i počeo lagano kružiti oko njega. U panici, Joe je rekao da je očajnički plivao prema svom plovilu, ali morski pas ga je slijedio do kraja. Nakon otprilike pet minuta, morski pas je napokon došao za Joeom koji ga je udario u glavu, u pokušaju da se izvuče, javlja 7 News. No, morski pas se uskoro vratio po još i dok se on zavlačio pod njegovo stopalo, ugrizao dio Petrovicheve peraje.

– Mogao sam staviti šaku u grlo, koliko mi je bio blizu. Bio sam j…no uplašen. Mislim, kako ne bi bilo? Tada sam pomislio sam da ću izgubiti i jednu nogu, a mogao bih i izgubiti donju polovicu druge. S podvodnom puškom imate samo jedan hitac … vrlo je teško ubiti tako veliku životinju. Ako je budete ranili, razdražit ćete je još više – ispričao je Joe Petrovich i dodao da je znao, ako se uspije vratiti na svoj brod – koji je bio manji od morskog psa – vjerojatno će sve biti u redu.

Joe je napokon neozlijeđen stigao do svoje brodice, ali bez komada svoje peraje. Morski pas je nastavio kružiti oko plovila još 10-ak minuta prije nego što su se i njegovi kolege ronioci žurno udaljili.

Iako je preživio smrtni strah, rekao je da ga to neće zaustaviti da se ponovno vrati, nakon što probavi činjenicu da je imao sreće.

– Morski pas je radio u osnovi ono što radi cijelo vrijeme. Samo je tražio hranu. A ja bi samo želio da to nisam ja – zaključio je.