Grad Split u projektu “SUTRA” – Sto tisuća eura za javne bicikle i sustav novih stanica

Foto: Wikimedia / Pixabay

SPLIT – Grad Split sudjeluje u provedbi EU projekta „SUTRA“ (Sustainable Transport in Adriatic coastal areas and hinterland) iz programa prekogranične suradnje „Italija – Hrvatska“, a cilj projekta je promicanje koncepata mobilnosti te provedba pilot akcije za stvaranje multimodalnih usluga prijevoza kroz e-mobilnost u sklopu sustava javnih bicikala i punjača za e-vozila.

Nositelj projekta je Grad Caorle (Italija), a ostali projektni partneri su: gradovi Chioggia, Ravenna i Pescara, Intermunicipalities Territorial Union Riviera Bassa Friulana iz Udina i Institut za međunarodnu sociologiju Gorizia, iz Republike Italije te grad Poreč, općina Vodnjan i Splitsko-dalmatinska županija iz Republike Hrvatske.

S obzirom da je Grad Split, u suradnji s komunalnom tvrtkom Split Parking d.o.o., kroz EU projekt „REMEDIO“ iz programa INTERREG MEDITERAN, na području grada Splita uspješno implementirao Sustav javnih bicikala na osam lokacija, ciljevi i aktivnosti projekta SUTRA uklapaju se u napore Grada da podigne svijest o važnosti korištenja energetski prihvatljivih prometnih rješenja.

Kroz projekt „SUTRA“ predviđena je nadogradnja Sustava javnih bicikli novim stanicama kao i proširivanje postojećeg kontingenta bicikli u iznosu od 100.000,00 €.

U svrhu analize i dobivanja potrebnih podataka u sklopu projektnih aktivnosti EU projekta „SUTRA“, napravili su i anketu za korisnike, vezanu uz istraživanje o korištenju različitih načina prijevoza.

Anketu možete ispuniti OVDJE.