Zadar okuplja znanstvenike i stručnjake podvodne arheologije

ZADAR – Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’ – CRUA 2019.

Međunarodna konferencija održat će se u četvrtak 24. listopada u prostoru bivše crkve Sv. Nikole te u petak 25. listopada na Zadarskom Sveučilištu.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima iz podvodne arheološke baštine i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva, razmjena znanja i iskustva te primjera dobre prakse.

Odabrane su tri glavne teme – In situ zaštita podvodnih arheoloških lokaliteta, Relevantne metode za očuvanje podvodnih arheoloških nalaza te Primjena novih materijala i tehnologija za konzervatorsku praksu.

Predavanja će održati hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih
sveučilišta i instituta iz 11 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Kanada, SAD, Kolumbija, Južna Koreja).

Međunarodna konferencija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i otvorena je za širu javnost. Sve informacije o konferenciji i registraciji/podnošenju sažetaka mogu se pronaći OVDJE.