“Uljanik plovidba” promijenila ime u “Alpha Adriatic d.d.”

PULA – Uljanik plovidba počela je poslovati pod novim imenom – kao Alpha Adriatic d.d., izvjestili su iz ove pulske brodarske kuće. 

“Uljanik plovidba Pomorski promet, dioničko društvo sa sjedištem u Puli, Carrarina 6, od dana 18. listopada 2019. godine, nastavlja svoje poslovanje pod tvrtkom ALPHA ADRIATIC pomorski promet, dioničko društvo odnosno skraćenom tvrtkom ALPHA ADRIATIC d.d.

„Alpha“ predstavlja prvo slovo grčke abecede, a tako se obično označava prva i najsjajnija zvijezda pojedinog sazviježđa. Asocira na izvrsnost, hrabrost, snagu i samopouzdanje, dok “Adriatic” upućuje na Jadran, na more i geografsku pripadnost sjedišta Društva na koje je Društvo ponosno i po kojem želi ostati prepoznatljivo.

Vrijednosti su to koje Društvo njeguje i kojima teži u svome radu te ih stoga želi iskazati i kroz novu tvrtku kojom se ističe snažna usmjerenost Društva na suočavanje s postojećim izazovima poslovanja. Novom tvrtkom želi se ukazati i na odlučnost za nastavkom i nadogradnjom bogate trideset trogodišnje tradicije i iskustva stečenog pod dosadašnjom tvrtkom ULJANIK PLOVIDBA.

Usmjerenost Društva iskazuje se i kroz novi vizualni identitet koji sadrži stilizirane grafičke elemente pramca broda koji kretnjom naprijed stvara val te tvori alpha simbol. Osim vala, iz linija se prepoznaju i naznake otiska prsta što simbolizira identitet, pečat, jedinstvenost.

Pod novom tvrtkom ali s iskusnim i visokokvalificiranim kadrom na okupu, radujemo se nastavku dugogodišnjih poslovnih odnosa s dosadašnjim partnerima i novim izazovima”, stoji u priopćenju te kompanije.