Mlada karatistica iz Rijeke nema novca za Svjetsko prvenstvo u Čileu

Foto: Facebook

RIJEKA – Laura ima 15 godina, a kvalificirala se na SP kao kadetkinja Hrvatskog karate saveza. Međutim Savez pokriva 40% troška puta te obitelj mora iznaći sredstva za ostalih 60%. Ukupan trošak je 12.458,00 kn, Savez plaća 4.983,00 kn, a razliku od 7.475,00 kn moraju sami kandidati za Svjetsko prvenstvo.

Piše ovo na Facebook stranicama Društva multiple slkeroze Primorsko-goranske županije čiji je član i Laurin otac jer i sam boluje od te bolesti i na dugotrajnom je bolovanju.

“Mama radi dva posla kako bi pokrila financijske potrebe obitelji. Njeni roditelji daju sve od sebe da joj djetinjstvo i aktivnosti ostanu manje-više iste usprkos tatinoj bolesti, no to je lakše reći nego učiniti. Osim svakodnevnih troškova koje svaka obitelj ima, dodatni troškovi su Laurini odlasci na brojna natjecanja, često i s noćenjem. Kako je vrlo uspješna i talentirana, želimo joj pomoći da ustraje u svojoj namjeri da bude uspješna karatistica, na ponos svih Riječana.

Stoga vas molimo da pomognete i ukoliko želite, uplatite sredstva za Laurin odlazak na SP na račun njene mame Katarine Pavlović HR7023900013210806960 HPB.

Molimo vas da donaciju za Lauru ne uplaćujete na naš račun jer nismo organizirali humanitarnu akciju ( zbog prekratkog roka ) već da ih uplatite na gore navedeni račun.
Hvala vam, vjerujemo u veliko srce Riječana!”, stoji u objavi Društva multiple slkeroze Primorsko-goranske županije.

Iako se u komentarima moglo naći logičnih sugestija o pomoći Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva ili Grada Rijeke, ipak stiže dobra vijest da su, po tko zna koji put, uskočili oni mali ljudi i riješili sve na vrijeme.

– Udruga “Koga briga” je uplatila cijeli iznos, a ono što je uplaćeno od građana će iskoristiti za daljnja natjecanja na koja će Laura ići – poručuju iz navedenog Društva.

D.G.