Lauri Lisac brončana medalja na SP u karateu u Čileu

Foto: HKS

SANTIAGO DE CHILE/RIJEKA – Mlada karatistica Laura Lisac osvojila je brončanu medalju na SP-u u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom gradu Čilea Santiagu.

U kadetskoj konkurenciji u kategoriji +54 kg Laura je u odlučujućem dvoboju bila bolja od Kazahstanke Venere Žakbajeve s 5-0, donosi HRT.

Svladala je Finkinju Edi Lidmann s 3-1, Ekvadoru Amy Lopez s 2-0, Kanađanku Alinu Altinbaevu 2-0, a u završnici je bila bolja i od Kazahstanke Žakbajeve ne izgubivši u tom dvoboju ni bod.

– Jako sam sretna zbog medalje. Naporno sam trenirala i na kraju se sav taj trud i napor isplatio, rekla je Laura.

Na SP-u u Santiagu koje traje do nedjelje ukupno sudjeluje 1557 natjecatelja iz 96 zemalja.

Podsjetimo, 15-godišnja Laura kvalificirala se na SP kao kadetkinja Hrvatskog karate saveza. Međutim Savez joj je pokrio 40% troška puta te je obitelj morala iznaći sredstva za ostalih 60%. U cijelu priču uključili su se dobri ljudi, pa je tako Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, čiji je član i njen otac koji boluje od te bolesti, na svojim stranicama objavio apel za pomoć U rekordnom roku prikupljen je traženi iznos.

– Udruga “Koga briga” je uplatila cijeli iznos, a ono što je uplaćeno od građana će iskoristiti za daljnja natjecanja na koja će Laura ići – poručili su iz navedenog Društva.

Iskrene čestitke Nataliji!

PROČITAJTE JOŠ:

Mlada karatistica iz Rijeke nema novca za Svjetsko prvenstvo u Čileu

D.G.