POSTIGNUT DOGOVOR Uljanik ipak neće u likvidaciju – Nastavlja poslovati

Photo: Uljanik PR

PULA – Uljanik d.d. u stečaju nastavlja s poslovanjem, a stečajna upraviteljica Marija Ružić dobila je rok od trideset dana za izradu poslovnog, odnosno stečajnog plana kojim bi se trebala definirati budućnost i eventualni put oživljavanja pulske brodogradnje.

Prihvativši plan i prijedloge stečajne upraviteljice odluku o tome donijeli su vjerovnici Uljanikova holdinga na izvještajnom ročištu koje je pod predsjedanjem suca Damira Rabara održano jutros na Trgovačkom sudu u Pazinu, piše Glas Istre.

Marija Ružić koja je od rujna imenovana na mjesto stečajne upraviteljice umjesto Damira Majstorovića, nakon dubinske analize ponovila je najvažnije stavke svog izvješća, one koje se tiču imovine, potraživanja i dugovanja Uljanika d.d u stečaju, te na temelju toga zaključila da uz određene uvjete od kojih je najvažnije osiguravanje financja, te kroz sinergiju s Uljanik Brodogradilištem postoje realne osnove za izradu plana koji će omogućiti nastavak brodograđevne djelatnosti u Pulskom zaljevu.

Imovina tvrtke koja je u kompanijI upravljala i koordinirala procesima ugovaranja i izgradnje brodova, nakon prodaje jaružala, iznosit će oko 675 milijuna kuna dok su obaveze nešto veće od 4,3 milijarde. Najznačajniji dio imovine su četiri broda koja su u raznim fazama izgrađenosti, ali i koncesija na područje na kojem se nalazi brodogradilište, a koja je 2011. godine sklopljena na 30 godina, piše Glas Istre.

Tijekom ročišta stigla je i službena potvrda s FINE da je jedina ponuda na dražbi za jaružalo stigla iz Grupacije Jan de Nul, odnosno tvrtke DMM iz Luksemburga koja je bila i naručitelj tog broda, te da je ponuđena cijena 20 tisuća kuna veća od početne. Tijekom jučerašnjeg dana Sud u Rijeci prihvatio je inače zahtjev kompanije JDN da se Uljaniku zabrani prodaja opreme za koju oni imaju licencno pravo, no očito se radilo tek o “osiguraču” koji je trebao zajamčiti da brod neće završiti u nečijim drugim rukama i o privremenoj mjeri koja je nakon ovakvog ishoda dražbe postala suvišna.

PROČITAJTE JOŠ: