Pripadnici HRM-a u akciji pošumljavanja „Boranka“

Foto: HRM

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije „Boranka“ na Mosoru

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u nedjelju, 27. listopada 2019. na području mjesta Sitno Gornje, ispod Zvjezdanog sela Mosor u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije „Boranka“.

U akciji pošumljavanja “Boranka“ sudjelovalo je 40 pripadnika HRM-a, koji su zajedno s brojnim izviđačima iz mnogih gradova Hrvatske, učenicima splitskih osnovnih škola Brda i Blatine Škrape, članovima splitskih sportskih klubova, te brojnim volonterima iz Splita i okolice, zasadili 4000 autohtonih vrsta sadnice kao što su pinija, hrast, primorski bor, crni bor i čempres.

Hrvatske šume su odredile i osigurale sadnice za pošumljavanje, a podršku akciji pružili su i volonteri Gradskog društva Crvenog križa grada Splita, pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite te javna vatrogasna postrojba Split.

Akciju „Boranka“, najveću volontersku akciju pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, 2018. su godine zajednički pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i Hrvatska gorska služba spašavanja.

I.B.