Rekordna Zadarska Koka završila velikom feštom

Foto: Facebook / Zadarska koka

ZADAR – Zadarska koka oborila je svoj rekord – na gatu zadarske rive u subotu, 26. listopada, okupilo se čak 114 jedrilica! Ugodno iznenađeni organizatori iz Jedriličarskog kluba Uskok potiho su se, kako kažu, nadali brojci od preko sto brodova, da bi konačan prizor u Zadarskom kanalu nadmašio sva očekivanja. 

Uvjeti su, ističu organizatori, bili idealni za jedrenje i druženje. Na sunčani listopadski dan, u kojem se izmjenjivali južni vjetar, bonaca i maestral, do cilja su dogurale 94 jedrilice. Ovogodišnje izdanje Zadarske koke nisu propustili ni nagrađivani zadarski jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Enia Ninčević i Michaela de Micheli Vitturi, Pavle Kostov, Petra Cupać.

Petnaesto izdanje tradicionalne regate u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok osvojila je njihova uzdanica Furiosa II, s kormilarom Igorom Čupićem. Drugo mjesto pripalo je posadi Lanexa iz Sv. Filipa i Jakova, treći je bio DSK iz Opatije, dok je četvrti kroz cilj prošao Sail la Vie II (JK Uskok). 

Za zabavu nakon jedrenja bili su zaduženi Sexymotherfuckersi, Elena Stella & Song Busters Band, saksofonist Jakša Jordes i DJ Domagoj. 

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima i sudionicima Zadarske koke 2019 i najavljuju sljedeće izdanje, za koje su pripreme već počele.

Jakov Šokota