FOTO Novi izgled Vele Luke s marinom od 129 vezova

Foto: Dalmacija danas

VELA LUKA – Općina Vela Luka u ljetu za nama tvrtki Ovalis nova, u vlasništvu obitelji Šegon, odobrila je nastavak radova na izgradnji luke nautičkog turizma sve do 15. kolovoza, pa su ljetu u ovom korčulanskom gradići obilježili radovi. Riječ je o kapitalnoj investiciji, vrijednoj ukupno 47 milijuna kuna, i koja će se realizirati u dvije faze.

Kada marina bude u potpunosti dovršena, očekuje se da bi trebala imati 177 vezova za brodice, jahte i jedrilice, piše Dalmacija danas. Bez obzira na sve suglasnosti i Općine i Županije, dio Velolučana od početka se protivi izgradnji marine, bez obzira na to što je uredno ucrtana u prostorni plan. Da Šegonu nisu najbolje “sjele” potpisivanja peticije, protiv inicijatora je podnio kaznenu prijavu, ali ih je DORH odbacio.

Prva faza projekta bila je “teška” 31,5 milijuna kuna. Marina sada ima 129 vezova i dva paviljona ukupne površine od oko 200 četvornih metara, u kojima će biti smješteni ugostiteljski objekt, paviljon s recepcijom, manjom trgovinom i sanitarnim čvorom. Na lukobranu marine bit će postavljen uređaj koji je spojen na kanalizaciju, a na kojem će nautičari moći isprazniti crne tankove. Druga faza predviđena je za 2022. godinu, kada bi marina trebala dobiti dodatnih 48 vezova.

Šegon je najavio da bi nakon prve faze u marini posao trebalo naći 35 ugostitelja, recepcionera, prodavača, čuvara, privezivača. Kako marina izgleda trenutno, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

PROČITAJTE JOŠ:

Ludost ili legitimna stvar? Protivnike prijavljuju, a usred vale grade marinu

VELA LUKA Načelnica Katarina Gugić: “Nautička marina nema alternativu!”

I.B.