Posade 80 jedrilica tražit će nestale s Bourbon Rhodea

Foto: Mini Transat La Boulangère/Facebook

Posade čak 80 jedrilica jedrit će dijelom Atlantika za koje obitelj i prijatelji nestalog pomorca Dina Miškića pretpostavljaju da još uvijek pluta splav zajedno s još šest članova posade potonulog Bourbon Rhodea.

Obavijest je objavljena u službenoj grupi Bourbon Rhode Rescue, a radi se o regati  ‘Mini Transat’ između Kanara i Martiniquea, u čijim je vodama brod potonuo 26. rujna.

Podsjetimo, aktivna potraga za nestalim pomorcima prekinuta je prije više od dva tjedna i od tad nema potvrđenih informacija o bilo kakvom dokazu koji ukazuje na ostale splavi koje plutaju oceanom. Prva i jedina za koje se pouzdano zna da je uspješno aktivirana, bila je ona koju je s troje preživjelih pronašla posada trgovačkog broda “Piet”.

Iako su splavi konstruirane tako da bi najmanje 6 osoba moglo preživjeti 30 dana, prošlo je nešto malo više od toga. Ipak, svi se nadaju čudu, jer bilo je slučajeva da su ljudi uspjeli preživjeti i puno više.

https://www.facebook.com/IMOCA.Class40.Mini650.ULTIM.Jules.Vernes/photos/gm.414669209222100/1531000920389053/?type=3&theater&ifg=1

D.G.