Želite vidjeti bjeloglave supove? Od 1. studenog Dani otvorenih vrata u Centru Beli

Photo: Wikimedia

CRES – Centar za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove u Belom na otoku Cresu od otvaranja 2016. godine do danas, zahvaljujući velikom porastu broja posjetitelja od čak 293 posto, bilježi rast prihoda. Iz tog razloga donijeta je odluka da se od 1. studenog pa do 15. prosinca održe dani otvorenih vrata tijekom kojih će za sve posjetitelje ulaz biti besplatan.

Ravnateljica JU Priroda Irena Jurić dodala je da se tom akcijom želi privući goste u vrijeme kada na otoku ima manje turista i posjetitelja. Istaknula je da se Centar želi još jače povezati sa svojim posjetiteljima i educirati o važnosti zaštite bjeloglavih supova i njihova staništa.

Preko 9 tisuća posjetitelja ove godine

– Centar je ove godine obišlo preko 9 tisuća posjetitelja, a u danima otvorenih vrata svi posjetitelji Centra sudjelovati će u kreiranju karte s rutama kretanja supova puštenih iz Oporavilišta te će na takav način neposredno sudjelovati u stvaranju novog sadržaja u Centru.

Trenutno se u Oporavilištu nalazi 11 bjeloglavih supova, od čega je njih 8 spašeno i dopremljeno u Oporavilište u Belom tijekom ovog ljeta. „Od 2016. godine, od kada smo primili prvog supa na oporavak do danas, u Oporavilištu je boravilo već 39 supova, te upravo s aspekta zaštite prirode, ono predstavlja važnu kariku u očuvanju ove vrste u Republici Hrvatskoj – istaknula je Jurić.

PROČITAJTE JOŠ:

Javnoj ustanovi “Priroda” oznaka kvalitete za volontiranje

I.B.

Vaš komentar