Photo: Daniel Pavlinović

Iako je hladna fronta s oblačnim i djelomično kišnim vremenom stigla do Dalmacija, na malim udaljenostima možemo svjedočiti pravim temperaturnim skokovima sjeverne i južne Dalmacije. 

Dok Šibenik mjeri Šibeniku 11 °C, obližnja Rogoznica primjerice je sunčana s 21 °C, a Dubrovnik ima skoro pa ljetnih 24 °C.

Kišno jutro obilježilo je sjever Dalmacije, pa je do 11 sati palo 25 litara kiše po četvornom metru u Žmanu na Dugom otoku. Na Zlarinu je palo 20 litara, a slijede Biograd na Moru 18, Golubić 16, Skradin 14, Starigrad Paklenica 13, Zaton 11, Vodice 10 i Šibenik 4 litre po  metru četvornom.

Upozorenje za nautičare

Na sjevernom i manjem dijelu srednjeg Jadrana, a u drugom dijelu noći i na krajnjem jugu, mjestimični udari bure 35-50, u Velebitskom kanalu do 60 čvorova. Mjestimice neverini, osobito prema otvorenom moru.

Sutra slično vrijeme

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra najavljuju promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, osobito poslijepodne. Malo kiše još može pasti uglavnom na jugu i u gorju. Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, na sjevernom i dijelu sjrednjeg Jadrana mjestimice i jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura  na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna 8 do 12, na Jadranu između 14 i 19 °C.