Foto: Morski.hr

Agencija za obalni linijski pomorski promet ponovno poziva sve otočane da provjere datume valjanosti svojih otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz u obalnom linijskom pomorskom prometu te da na vrijeme predaju zahtjeve za izdavanje „novih“ otočnih iskaznica.

Naime, do kraja 2019. godine ističe oko 50.000 iskaznica za osobe i vozila koje su izdane 2014. godine, a do sada je u poštanskim uredima zaprimljeno manje od četvrtine zahtjeva za produljenje. Korisnici svoje zahtjeve za produljenje, odnosno izradu „novih“ otočnih iskaznica mogu podnijeti u poštanskim uredima prema popisu najranije 90 dana prije isteka postojeće iskaznice.

Sa otočnim iskaznicama kojima je istekao rok važenja korisnici neće moći ostvariti pravo na povlašteni prijevoz za osobe i vozila stoga je ključno da izrade „nove“ otočne iskaznice kojima će ostvarivati pravo na povlašteni prijevoz.

Na slijedećoj poveznici nalazi se popis poštanskih ureda u kojima korisnici mogu predati svoje zahtjeve za otočne iskaznice, a koje će im u roku tri tjedna biti isporučene u poštanski ured u kojem je zahtjev podnesen. Korisnici su dužni preuzeti pristiglu otočnu iskaznicu u poštanskom uredu.

POPIS POŠTANSKIH UREDA ZA ZAPRIMANJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE OTOČNIH ISKAZNICA

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372 ili e-mailom na adresu: info@agencija-zolpp.hr .