Grad Zadar zbog prezentacije betonske sfinge otvara novo radno mjesto

Foto: Boris Kačan

ZADAR – Grad Zadar zapošljava osobu koja je završila povijest umjetnosti i arheologiju na mjestu višeg stručnog suradnika na šest mjeseci. Radi se o projektu revitalizacije betonske Sfinge koju je ispred svog ljetnikovca u uvali Maestral 1901. godine izgradio poznati Zadranin Giovanni Smirić u spomen na suprugu koja ga je prerano napustila. 

– Nastojimo da projekte, za koje novac osiguramo preko Odjela za EU fondove, kadrovski raspodijelimo na druge odjele, kazao je pročelnik Odjela za EU fondove, Šime Erlić.

Radi o projektu Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic. Skraćeno Recolor, koji je predstavljen u ožujku ove godine, a Grad Zadar kao projektni partner dobiti bespovratnih 220.107,50 €, piše o tome 057info.

Foto: Boris Kačan

U toj je sumi i novac za plaću osobe koja će raditi na poslovima koji po opisu izgledaju kao konzervatorski. Dakle iz djelokruga zaštite i očuvanja kulturnih dobara, provedbi programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara, rad i koordinacija te suradnja s nadležnim službama i institucijama o pitanjima zaštite i očuvanja kulturne baštine, rad na pojedinačnim projektima koji uključuju zaštićena kulturna dobra, rad i razvoj kulturno – turističkih projekata na zaštićenim područjima, navodi se u natječaju koji je otvoren do 6. studenog.

U kratkom opisu projekta ističe se kako će gradske uprave urediti sfingu i prostor oko nje uz Trpimirovu obalu, a građani i turisti moći će pročitati, vidjeti i čuti informacije o zadarskoj sfingi putem aplikacije.

I.B.