Svjetsko U-21 prvenstvo klase laser: Djevojke napokon odradile prvi plov

Foto: JK Mornar

Ni četvrti dan Svjetskog U-21 prvenstva klase laser u Splitu nije bio bogat vjetrom. Po laganom jutarnjem burinu djevojke su ipak uspjele odraditi prvi plov. Regatno polje najbrže je svladala Poljakinja Wiktoria Golebiowska, druga je bila Slovenka Lin Pletikos, a treća Njemica Laura Schewe. Odlično je regatu otvorila i hrvatska reprezentativka Karla Šavar koja je ciljem prošla četvrta. Karmen Perković je zauzela 16. mjesto.

Kod muškaraca je Žuta skupina odradila svoj drugi plov. Pred kraj je kurs morao biti skraćen kako bi se osigurali regularni uvjeti. Izraelac Maor Ben Harosh upisao je pobjedu ispred Tajlanđanina Arthita Romanyka i Indijca Vishnua Saravanana. Stipe Gašpić je bio 18., a Marko Smolić 30. Saravanan je u prvom plovu bio drugi pa ukupno zasad najbolje stoji, prenosi Dalmacija danas.

Ipak, za ukupni poredak nakon drugog plova morat ćemo pričekati petak. Burin je „izdušio“ prije nego što je Plava skupina stigla do cilja pa je Regatni odbor morao prekinuti njihov plov.

Flota se vratila na kopno i čekala do 14 sati kada je objavljeno da se u četvrtak više neće vraćati na more. I u petak će se najvjerojatnije prvi start zakazati za 9 sati. Svjetsko U-21 prvenstvo klase laser u organizaciji JK Mornar završava u subotu kada bi, prema prognozi, trebalo zapuhati jugo.

Potrebna su najmanje četiri plova kako bi se mogle podijeliti medalje. Nakon četiri dana, nažalost, još nisu ni na pola puta. Detaljne rezultate pogledajte OVDJE.

I.B.