Okupljen najveći broj čarterskih tvrtki s planom održivog nautičkog turizma

Foto: Green Sail

SPLIT – Green Sail, organizacija koja intenzivno radi na razvoju održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj, 14.10.2019. u suorganizaciji s lancem ACI marina organizirala je cjelodnevno timsko okupljanje s ciljem povezivanja mnogobrojnih partnerskih tvrtki i volontera zainteresiranih za zaštitu mora i morskog okoliša.

Događaj je objedinio zajedničko jedrenje partnerskih tvrtki iz ACI marine Split prema ACI Milna, akciju čišćenja podmorja, plaža i uvala te dodjelu nagrada i prigodan glazbeni program. Uklonjeno je gotovo 5 kubičnih metara morskog otpada s dvije lokacije u Milni na Braču.

Osim mnogobrojnih čarterskih tvrtki koji su dali doprinos akciji čišćenja, ovakav rezultat ne bi bio moguć ni bez velikog doprinosa ronilačkog centra Draulik Milna, ronilačkog kluba Calypso iz Omiša, Podvodno istraživačkog kluba Mornar, Udruge za pomoć mladima HELP te ostalih volontera organizacije.

Nakon organizirane večere u restoranu Navigare (ACI marina Milna), organizacija Green Sail proglasila je pobjednika Nagrade za održivost gdje je nagradu od recikliranog bračkog kamena odnijela čarterska tvrtka Adriatic Sailing Ltd. Za Nagradu za održivost imali su se priliku prijaviti svi partnerski čarteri koji su svojom inovativnom ekološkom inicijativom pokazali elemente zaštite okoliša i održivosti te značajan doprinos održivom razvoju same tvrtke.

Nakon proglašenja pobjednika natjecanja za najbolju ekološku inicijativu partnerskog čartera, dodijeljene su i nagrade jedrenja u dvije kategorije: u kategoriji jedrilica duljine do 12,49 m pobjedu je odnio Dražen Grgić s jedrilicom Sveti Mihovil, dok je u kategoriji jedrilica duljine preko 14,50 m pobjedu još jednom odnio čarter Adriatic Sailing Ltd. sa svojom jedrilicom Pixel

Jednu od nagrada pobjednicima uručio je i Leon Lučev, nagrađivani hrvatski glumac i suradnik organizacije. Nakon proglašenja svih pobjednika i dodjele nagrada, uslijedio je prigodni glazbeni program te sjajna zabava i ugodno druženje svih sudionika.

Timsko okupljanje organizacije Green Sail organiziralo se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Turističke zajednice Milne, tvrtke Euromarine d.o.o., generalnog zastupnika francuskog brodograditelja Jeanneau u Hrvatskoj, lanca trgovina tehničke i nautičke odjeće i obuće Musto, tvrtke NonCarbon koja neinvazivnim metodama uklanja ugljika iz motora vozila, te Vina Senjković.

Cilj je ovakvog događaja bio upravo povezati sve partnere i volontere organizacije Green Sail u opuštenom nautičkom okruženju kako bi zajedničkim snagama pokrenuli raspravu o zaštiti mora i okoliša te djelovali u tom smjeru. Ovakav timski događaj nedvojbeno je nastavak ujedinjene suradnje svih nautičkih dionika koji podržavanjem pozitivnih ekoloških aktivnosti pomažu razvoju održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj, poručuju iz Green Saila. 

I.B.

Vaš komentar