U PREKIDU POMORSKI PROMET Olujno jugo popušta tek poslijepodne

Photo: Youtube/Screenshot

Olujno jugo koje je na udare puhalo i preko 100 km/h uzrok su neisplovljavanja brojnih katamaranskih linija tijekom nedjelje. Sinoć je s nekoliko sati kanšnjenja isplovio i Jadrolinijin Marko Polo prema Anconi. Prognostičari najavljuju popuštanje vjetra tek poslijepodne.

Zbog vjetra u prekidu su:

trajektne linije: Prapratno-Sobra, Sumartin-Makarska i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, trajekt na liniji Ubli-Vela Luka isplovit će iz luke Vela Luka;

katamaranske linije: Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Komiža-Biševo, Korčula-Hvar-Split, Dubrovnik-Šipan-Mljet;

brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Promjenljivo i iznadprosječno toplo. Kiše i pljuskova bit će uglavnom u prvom dijelu dana, a poslijepodne će biti češćih sunčanih razdoblja. Puhat će jak, mjestimice i olujan jugozapadni i južni vjetar, poslijepodne u postupnom slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji i do 21 °C.

Upozorenje za nautičare

Mjestimice udari juga i jugozapadnog vjetra 35-55 čv, oslabjet će poslijepodne. More tijekom jutra na južnom i dijelu srednjeg Jadrana ponegdje 5. Mjestimice nevere.