Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) i Europski sustav za prognoziranje oluja (ESTOFEX) izdali su niz upozorenja zbog jakih oborina, olujnih naleta juga te mogućnosti pijavica. 

ESTOFEX je izdao drugi stupanj upozorenja za dobar dio Hrvatske, BiH, Crnu Goru, Albaniju i Italiju:

“Oluje će se početi stvarati u utorak ujutro na zapadu Italije, a brzo će se širiti prema istoku, praćene velikim količinama kiše i grmljavinom. Ovo će rezultirati dugotrajnim kišama koje mogu dovesti do poplava. Očekuju se jake bujične poplave praćene olujnim vjetrom, a moguće su i pijavice”, stoji u upozorenju ESTOFEX-a.

Državni hidrometeorološki zavod za srijedu je izdao narančasti meteoalarm za područje sjevernog Jadrana, dok je sve južnije od Zadra u žutom.

Pomorce i nautičare se upozorava na mjestimične udare juga i jugozapadnog vjetra 35-45 čv. U drugom dijelu noći na južnom Jadranu more će biti 5! Mjestimice su moguće i nevere.

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. Na Jadranu i u predjelima uz njega mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom te lokalno obilna oborina, osobito u Dalmaciji. Najniža temperatura zraka na Jadranu od 12 do 17, a najviša uglavnom od 14 do 18 °C, u Dalmaciji i toplije.