Načelnik Jelse: “Riješen problem laboratorija na Hvaru!”

Foto: Pixabay

HVAR/JELSA – Zbog nedostatka zaposlenika, od četvrtka 31. listopada, na otoku Hvaru nemoguće je napraviti bilo kakvu laboratorijsku pretragu. Hvarani su se s razlogom zabrinuli, no načelnik općine Jelsa Nikša Peronja objavio je da je ovaj problem riješen. 

Laboratorij ponovno počinje raditi sljedećeg tjedna, poručio je Nikša Peronja i dodaje da je donešeno još nekoliko izuzetno važnih odluka vezanih za unapređenje zdravstva na otoku Hvaru!

“Danas je u Županijskome domu zdravlja u prisustvu dr. Marka Rađe ravnatelja županijskog doma zdravlja, pročelnice za zdravstvo Dijane Luetić, dr. Dina Carića radiologa sa otoka Hvara, te svih načelnika i Gradonačelnika sa otoka Hvara, održan je sastanak sa nekoliko tema važnih za razvoj kvalitete zdravstva na otoku.

Naime, problem koji nas je zadnji tjedan dana snašao, riješen je na današnjem sastanku, i Laboratorij za vađenje krvi nastavlja na zadovoljatvo otočana i sviju nas sa radom kroz sljedeći tjedan, i to ne više kao privatni laboratorij već kao laboratorij u sklopu Žup. doma zdravlja.

Također, za naš otok dogovorena je nabava novog najmodernijeg CT uređaja iz posebnog EU programa, vrijednosti 4 mil. kn., koji bi trebao biti instaliran na otok tijekom 2021 g., nabava novog rengenskog uređaja, i novog digitalnog mamografa i sonde za ultrazvuk za srce koji dolaze kroz 2020.g.

Uz već nabavljeni novi ultrazvuk premium klase prošle godine, moramo zaista konstatirati da ćemo imati zavidnu opremljenost doma zdravlja na otoku.

A ono što nas posebno raduje je da je napokon omogućen dolazak doktora specijalista na otok Hvar iz Splita, gdje ćemo jednom tjedno već imati internistu, a od ove nove godine jednom tjedno i dermatologa, kardiologa, urologa, reumatologa, gastroenterologa, uz sudjelovanje u troškovima svih Općina i Gradova i gradjana. Na ovaj način naši stanovnici neće morati odlazit u Split na preglede, već će to biti omogućeno na samome otoku.

Zahvaljujem se svim kolegama načelnicima i gradonačelnicima na otoku, županiji, doktoru Dinu Cariću i pročelnici Luetić, te posebno ravnatelju Županijskog doma zdravlja dr. Marku Rađi”, napisao je načelnik Općine Jelsa, Nikša Peronja.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157621404054593&set=a.10154025381329593&type=3&theater

PROČITAJTE JOŠ:

ŽIVOT NA OTOKU Zatvoren jedini laboratorij na Hvaru