Foto: Boris Kačan / Ilustracija

Nedjelja je donijela nastavak utjecaja sredozemne ciklone. U posljednja 24 sata u mnogim dijelovima Dalmacije pale su obilne oborine. Primjerice, u Konavlima je palo 70 litara kiše po kvadratnom metru.

Obilne kiše bilo je i u okolici Splita, pa je tako na području Kaštela palo više od 40 litara po kvadratnom metru. U ponedjeljak će oborina biti manje nego prethodnih dana, a nova obilnija kiša stiže od utorka.

U dane vikenda temperature zraka pale su u odnosu na vrijednosti koje su se mjerile tijekom tjedna, a najviše je zahladilo u planinama. Snijeg je pao u gorju iznad 1.500 metara uključujući najviše planine Dalmacije. Noćas i jutros snijeg je povremeno padao u višim predjelima Dinare i Kamešnice, a na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša temperatura se spustila malo ispod 0 Celzijevih stupnjeva uz povremeno padanje snijega, piše Dalmacija danas.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce, jer su ponegdje mogući neverini, tijekom poslijepodneva i navečer na srednjem i južnom Jadranu, a zatim i na sjevernom. Na sjevernom Jadranu mogući su udari bure do 35 čv, a sutra prijepodne na srednjem Jadranu udari juga do 35 čv.

Sutra će na Jadranu povremeno pasti malo kiše, osobito u drugom dijelu dana. Temperatura zraka između 14 i 19 °C.

I.B.

Vaš komentar