NEVRIJEME U DALMACIJI Više dojava građana za angažiranjem hitnih službi

Foto: MUP / Ilustracija

Olujno nevrijeme praćeno jakim južnim vjetrom i obilnom kišom zahvatilo je danas Dubrovačko – neretvansku županiju, a Ravnateljstvo civilne zaštite i Ministarstvo unutarnjih poslova izdali su najnovije priopćenje o stanju u dvije najugroženije županije.

Dubrovačko – neretvanska županija

Županijski centar 112 Dubrovnik je nakon 10:00 sati zaprimio više dojava građana i zahtjeva za angažiranjem žurnih službi. U NP Mljet srušilo se nekoliko borova na D120, dojavljeni su odroni na D8 u mjestu Slano i cesti Prižba – Brna, srušeno je nekoliko telefonskih stupova, stupova električne mreže te stabala i grana u više naselja.

Splitsko – dalmatinska županija

U Splitsko – dalmatinskoj županiji olujno jugo je od 11:30 sati prouzročilo probleme u pomorskom i cestovnom prometu. U prekidu su katamaranske i trajektne linije na srednjedalmatinskom području. Županijski centar 112 Split zaprimio je dojavu o nakupini granja i debla koje pluta na moru. Ima odrona na cestama, rušenja stabala i grana te posebno stupova javne rasvjete i prometne signalizacije. Zabilježeno je i nekoliko oštećenja na stambenim zgradama i ostalim objektima. Na trogirskom području (Seget – Vranjica) bilo je problema u opskrbi električnom energijom.

U ostalim dijelovima Dalmacije se također očekuje vrlo jako i olujno, navečer mjestimice i jako olujno jugo, s udarima vjetra i do 130 km/h .